Menu
0
03Jun2024

Het verschil tussen 203 DPI en 300 DPI printers: wat je moet weten

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe labelprinter, kom je vaak de termen "DPI" tegen, wat staat voor "dots per inch". Deze maatstaf is cruciaal voor het begrijpen van de afdrukkwaliteit die een printer kan leveren. In dit artikel vergelijken we 203 DPI printers met 300 DPI printers om je te helpen de juiste keuze.

Wat betekent DPI?

DPI staat voor "dots per inch", wat het aantal inktdruppeltjes beschrijft dat een printer kan plaatsen binnen een lineaire inch van het papier. Een hogere DPI-waarde betekent dat de printer meer dots per inch kan afdrukken, wat resulteert in een fijner, gedetailleerder beeld.

203 DPI printers

203 DPI printers zijn vaak standaard in veel kantoren en voor thuisgebruik waar hoge afdrukkwaliteit niet de prioriteit is. Deze printers zijn meestal voldoende voor standaard tekstafdrukken zoals documenten, eenvoudige graphics of interne communicatie. De voordelen van 203 DPI printers zijn onder meer lagere kosten en hogere afdruksnelheden. Ze zijn ideaal voor:

300 DPI printers

300 DPI printers bieden een hogere resolutie dan 203 DPI modellen en zijn beter geschikt voor taken waar detail belangrijk is. Ze zijn ideaal voor het afdrukken van complexe afbeeldingen, gedetailleerde grafieken, fijnere tekst en professionele presentatiedocumenten. De voordelen van 300 DPI printers omvatten:

  • Betere beeldkwaliteit en scherpere tekst
  • Geschikt voor professioneel uitziende labels
  • Beter voor het afdrukken van gedetailleerde barcodes

 Welke moet je kiezen?

De keuze tussen een 203 DPI en een 300 DPI printer hangt af van je specifieke afdrukbehoeften. Als snelheid en kosten belangrijker zijn dan de afdrukkwaliteit, dan is een 203 DPI printer een goede keuze. Als je echter regelmatig gedetailleerde grafieken, afbeeldingen of professionele documenten moet afdrukken, is een 300 DPI printer de betere optie.

Welke is geschikt voor mij?

203 DPI printers zijn het meest geschikt voor alledaagse taken als verzendetiketten printen. 300 DPI printers hebben een scherpere kwaliteit. De meest verkochte labelprinter met 203 DPI is de Zebra ZD220. Wil je een labelprinter met 300 DPI? Ga dan voor de Zebra ZD421D.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
BankoverschrijvingiDEALPayPalBancontactFactuur

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.