Logosmall

Giftige stoffen wil je niet in je eten! Euro-Label BV produceert Bisphenol Safe!

Giftige stoffen wil je niet in je eten! Euro-Label BV produceert Bisphenol Safe!

Giftige chemische stoffen wil je natuurlijk niet in je lichaam. Toch komen we hier dagelijks mee in aanraking. Zo wordt de stof Bisphenol A (BPA) veelvuldig gebruikt in de levensmiddelenindustrie, onder meer in blik, plastic en kassabonnen.

Wellicht heb je het 'Bisphenol Safe’ logo al eens op onze producten zien staan, maar wat betekent dat precies?

Onderzoek toont aan dat bisphenol A (BPA) een verhoogd risico met zich meebrengt voor de volksgezondheid. Het is echter ook één van de meest geproduceerde chemicaliën ter wereld. We komen er allemaal dagelijks mee in aanraking, want het zit in ontelbaar veel producten, waaronder voedingsverpakkingen. Ook op thermisch papier, zoals dat van kassarollen, is een laagje bisphenol A noodzakelijk om een afdruk te verkrijgen.

 

Bisphenol is een hormoonverstorende stof en kan kwalijke gevolgen hebben voor de volksgezondheid doordat het je hormoonhuishouding kan verstoren. Bisphenol lekt via veel verpakkingsmaterialen in ons eten. Er is een proef gedaan door TNO en 4 van de 5 geteste producten is Bisphenol A aangetroffen:

 

  • Blik maïs AH Basic (6 microgram per kilo);
  • Pakje appelsap Goudappel Appelsientje (6 microgram per kilo);
  • Blik knakworstjes Unox Knaks (25 microgram per kilo);
  • Blik tonijn Princes (13 microgram per kilo).

 

Euro-Label BV produceert alle verpakkingen, etiketten en kassa- en pin printerrollen volgens de laatste milieuvoorschriften. Het papier dat wij gebruiken is Bisphenol vrij en bestaat uit een mix van 50% houtpulp en 50% pulp van gerecyclede materialen uit FSC-gecontroleerde en gecertificeerde bronnen. 

 

Dat geeft ons en onze klanten de zekerheid over de herkomst van de gebruikte grondstoffen.

 

Onze kassa- en printerrollen dragen ons unieke Bisphenol Safe keurmerk: Dit is een waarborg dat de concentratie Bisphenol A dermate laag dat ze zonder risico gebruikt kunnen worden. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.